Mozgásban a Város — Két éve futunk a körön

MOZGÁSBAN A VÁROS

A nagy meleg ellenére a résztvevők 1 óra alatt 486 km futottak össze

A város apraját és nagyját megmozgató közös futással emlékeztünk a Szigeterdőben kialakított futókör avatásának 2. évfordulójára.

Először a Kölyök-atlétika program keretében 4  csapat 73 kisdiákja versenyzett egymással a Szuhay Sportcentrumban.

A futókörön immáron a hagyományoknak megfelelően a legkisebbek, 50 óvodás a szüleikkel „összefogva” teljesítették az első kört. Jutalmuk nem maradt el, kupát vihettek haza emlékbe.

A megmozduláson a város majd összes iskolája képviseltette magát. 90 diák teljesítménye összesen 514 kör volt 30 perc alatt.

Az utolsó fordulóban, Göblyös Csenge utánpótlás válogatott atléta vezényelte közös bemelegítés után, cégek, egyesület képviselői álltak a rajthoz, hogy a felhívásnak megfelelően minél hosszabb távot hagyjanak maguk mögött fél óra alatt. A 45 résztvevő 297 kör megtételével 178 kilométert futott össze.

A rendezvényen jelképes versenyt hirdettünk a város iskolái, valamint cégei, intézményei és civil szervezetei között.

A DOVASE által felajánlott vándorserleget a résztvevő iskolák közül idén is az Illyés Gyula Gimnázium nyerte el 215 körös kimagasló teljesítménnyel. A cégek, civil, családi csapatok közül a nyertes pedig az összesítésben 129 kört teljesítő Dombóvári Judo Klub csapata volt, megelőzve a tavalyi első Viessmann Technika Dombóvár Kft  lelkes 115 körös csapatát.

A győztesek egy évig őrizhetik a vándorserleget, hogy aztán jövőre – amire már most meghívunk Mindenkit – újra elnyerhessék a leglelkesebb futócsoportok.

Minden résztvevőnek jó érzés volt, hogy a sportok királynőjével, az atlétika sportággal közösen népszerűsíthette az egészséges életmódot. A  közel 260 résztvevő nagyszerűen érezte magát, s ,akik most távol maradtak, egy embert próbáló élménnyel lettek szegényebbek…

A helyszínen ásványvízzel, üdítővel, müzli szelettel kedveskedtek a rendezők.

Köszönjük a DOMBÓ-COOP Zrt., a szülők, pedagógusok támogatását, valamint a
Dombóvár Város Önkormányzatának folyamatos támogatása nélkül sem jöhetett volna létre a rendezvényünk. A gördülékeny szervezésben és lebonyolításban nagy szerepe volt az edzőknek, atlétáknak és szüleiknek. Köszönet nekik is!

még több kép

Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel SOHASE !!!

DOMBÓVÁRI VASUTAS ATLÉTIKAI ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET