Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia – Atlétika

Debrecen, 2019.06.19.

Búcsúzásként aranyérem
A 2018/19-es tanév utolsó diákolimpiai atlétikai diákdöntőjét Debrecenben rendezték meg a 200 fő alatti iskolák részére.
Egyesületünk középtávfutója, Esküdt Luca a Kaposszekcsői Általános Iskola tanulója, s heti 4-5 alkalommal onnan jár be már évek óta az edzésekre. A megyei döntő magabiztos megnyerése után jogot szerzett arra, hogy a IV. korcsoportos lányok 800 m-es versenyén képviselhesse Tolna megyét, s ezen belül iskoláját. A versenyre edzője, Fazekas Gáspár kísérte el.
A rekkenő melegben a résztvevők magas létszáma miatt 3 időfutamot rendeztek. Luca taktikus, okos versenyzéssel, az előre megtervezett ritmusban kezdte a versenyt, nem zavarta meg, hogy 3-4 ellenfele ”öngyilkos„ iramban futott az első 200 m-en. Háromszáz méternél utolérte az elől futókat, s saját megtervezett ritmusában átvette a vezetést, amit a célig 30 m-re növelt a 2. helyezett előtt. Ideje: 2:27,43.

Ezzel Országos Diákolimpiai Bajnok lett, s így búcsúzott az iskolájától, ahol a ballagási ünnepségen elnyerte a „Legeredményesebb Sportoló„ címet, valamint a Csapó Gyuláné Polgármester Asszony által felajánlott pénzdíjat – mint a községet legtöbbet népszerűsítő tanuló.
Luca testnevelője: Pittinoné Kutas Erika tanárnő.
Gratulálunk!

Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel SOHASE !!!