Kölyök atlétika


névsor

A Kölyök Atlétika a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) találmánya volt 2001-ben. Kidolgoztak egy olyan versenyformát, amely kimondottan a 6-12 éves korú gyerekek számára nyújt változatos, élményszerű mozgásformát.

Magyarországon a 2013/2014-es tanévtől bekerült a Nemzeti alaptantervbe, így kötelező tananyaggá is vált, ma már több ezer képzett pedagógus és edző oktatja az általános iskolákban. A gyakorlatok sokszínűsége, a számtalan érdekes eszköz, a rengeteg egyéni feladat megoldási lehetőség igazi kalanddá teszi a Kölyökatlétika tanórákon, edzéseken, versenyeken való részvételt.

A program jótékony hatása érzékelhető a mozgásfejlesztésben, a tanulási képességek fejlődésében, a koordinációs képzésben így kiváló alapokat ad bármilyen versenysport megkezdése előtt.

Dombóváron és környékén a DOVASE vezetése és edzői kiemelten fontosnak tartják a Kölyökatlétika programban való aktív részvételt. A heti 1 óra foglalkozás, a házi versenyek és egyesületi versenyek kiváló lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék az atlétika mozgásformáit.

Egyesületünkben két dombóvári és két vidéki iskolából, 100 kis „atlétapalánta” vesz részt a Kölyökatlétika programban, akikből – reményeink szerint – sok utánpótláskorú majd igazolt versenyző válik.

A Kaposszekcsői Általános Iskolában Fazekas Gáspár, a Gyulaji Általános Iskolában Göblyös Dávid, a József Attila Általános Iskolában Mátrai-Kovács Diána és a Szent Orsolya Iskolaközpontban Halmainé Horváth Katalin tartja a foglalkozásokat.

A kölyökatlétika játék, élmény és mozgás!


"HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!"