Újra Kölyökatlétikaverseny

Az atlétikát nem csak azért hívják a sportok királynőjének, mert az egyik legnépszerűbb aktivitás, hanem mert a futás, az ugrás és a dobás révén olyan alap mozgásformákat ölel fel, amelyekre más sportágakban is szükség van, így kiváló alapot ad a gyerekeknek.” Baji Balázs

A Magyar Atlétikai Szövetség a Budapest 2023-as atlétika világbajnokság kapcsán indította újra a Kölyökatlétika Programját, mely eddig is kiválóan működött, de sajnos a vírushelyzet miatt közel két éve nem tartottunk foglalkozásokat, versenyeket az általános iskola alsós korosztályú gyermekeinek. Ez a helyzet nagymértékben befolyásolta az utánpótlásbázisunk alakulását.

Az új program célja, hogy minél népszerűbb legyen a “SPORTOK KIRÁLYNŐJÉNEK” nevezett sportágunk és minél több gyermek megismerje, megszeresse ezt a változatos mozgásformát. Ezért először a  “kicsik” körében népszerűsítjük a sportágat és nem titkolt célunk, hogy hosszútávon ezekből a gyermekekből meríthetjük egyesületünk utánpótlásbázisát.

Mindemellett a MASZ olyan versenyrendszert is kialakított, amely korosztályoktól függően változik, a legkisebbek háziversenyeken, a nagyobbak regionális, sőt országos versenyen is indulhatunk majd.

A 2021-es tanévben, a négy általános iskolában, óriási lelkesedéssel “szerveztük újra” kölyökatlétikacsoportjainkat, hiszen a gyermekek várták, hogy újra induljanak a foglalkozások.

A megméretettésre sem kellett sokat várni, hiszen az őszi szünet előtt megrendeztük első egyesületi versenyünket. Végre ismét gyermekzsivalytól, szurkolástól volt hangos a Szuhay Sportcentrum kosárlabdacsarnoka. A DOVASE edzői, Kölyökatlétika csoportvezetői és  a junior, ifi korosztályú atlétái, Fazekas Gáspár irányításával rutinosan bonyolították le a 4 feladatból álló versenyt.

A közös bemelgítés után sprintfutásban, gátfutásban, helyből távolugrásban, és medicinlabda dobásban ügyeskedtek a kis nebulók. Öröm volt nézni a sok vidám, ügyes gyermeket.

Az eredményhirdetéskor elhangzott: “MINDENKI GYŐZTES” hiszen sportszerűen végéig csinálta a versenyt. Oklevelet , kis dobozos italt és sportszeletet kaptak jutalmul.

Szeretném megköszöni a DOVASE atlétáinak a  közreműködést, a Kölyökatléta csoportvezetőinknek a lelkes hozzáállást, szervezést. Novemberben folytatjuk.

HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE NEM ADJUK FEL SOHASEM!