TÓTH LILI ANNA A TOKIÓI OLIMPIÁN!

DOMBÓVÁR, 2021.07.01.

Göröngyös úton, de Tokióba ért Lili!

BRAVÓ! BRAVÓ! BRAVÓ!

Egyesületünk korábbi sportolója Tóth Lili Anna a 3000 m-es adályfutásban kvalifikálta magát a Tokió Olimpiára és lett a 19 fős magyar atlétikai csapat tagja!
Az olimpiai kvalifikációhoz egy 3000 méteres akadályfutónak három versenyen kell kiemelkedő eredményt elérnie (ebből egy lehet 2000 méteren is), melyek pontjait összegzik a világranglistán. A versenyek A és F között vannak kategorizálva, kivéve az Eb, a vb, az olimpia és a Gyémánt Liga kiemelt versenyeit. A három fő mutatószám, ami meghatározza a pontszámot az adott versenyen elért helyezés, a verseny rangja és a futott idő. Ezek összességéből került ki az a 45 akadályfutó (országonként maximum három), akik ott lehetnek az olimpián. A másik lehetőség, hogy valaki megfutja az olimpiai szintidőt, ezt azonban körülbelül a kijutók fele tudja csak megcsinálni.

Lili május végén Katarba utazott, hogy valóra váljon egyik óriási álma – részt vett élete első Gyémánt Ligás versenyén Dohában és ezzel kezdetét vette a nagy utazás.
Sorban jöttek a pontszerző versenyek Madridon, Nizzan, Tatabányán, Debrecenen és Luzernen át vezetett Lili útja Tokióba! Sorba döntötte meg egyéni legjobb idejét, persze közben becsúszott egy-egy hiba, bukás, de Lili mindig felállt és még keményebben dolgozott.

„Azt üzenném, hogy higgyetek magatokban, mert többre vagytok képesek, mint amit gondoltok. Ha az ember keményen dolgozik a céljaiért, akkor lehet, hogy egyszer-egyszer elcsúszik vagy hibázik, de végül eléri majd azokat. Talán, ami a legfontosabb, hogy olyan célokért dolgozzatok, amikért szerettek tenni, és amit közben is élveztek. Az út szerintem sokszor fontosabb, mint maga a cél. Mert az a lényeg, hogy mindennap úgy érezzük, a helyünkön vagyunk, és azt csináljuk, amit szeretünk” nyilatkozta Lili a corvinusonline.blog.hu-nak még a kvalifikációt érő futások előtt.

Hajrá Lili!

HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE !!!