Sport XXI – Dél-Dunántúli Régió pályabajnokság 2.forduló

KAPOSVÁR, 2020.09.27.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola ill. a Kaposvári Sportcentrum adott otthont a Sport XXI. program pályaverseny II. fordulójának a Dél-Dunántúl régióban. Szép, őszies időben a fiatal versenybírói gárda Lukács Máté vezetésével pörgős versenyt rendezett a hat U11-es, és öt U13-as csapatnak. Ezúttal indult kaposvári és mohácsi csapat is.

Az U11-esek csapatversenyében első helyen a Szekszárd végzett, csapatunk a 2. helyet szerezte meg a KASI Csokonai csapata előtt.( Igaz a helyszínen a dobogó 3. fokán állnak a szervezők kisebb számolási hibája miatt…). A gátváltóból, sprintváltóból, távolugrásból, rúdugrásból, lökésből és hajításból álló körforgásban minden csapatnak jutott egy állomás, majd rövid pihenő után 800 méteres akadályfutásban is próbára tették magukat.

Végeredmény:
1. Szekszárd Garay
2. DOVASE
3. Kaposvár Csokonay
4. PSN Zrt
5. Mohácsi TE
6. Szekszárd”B”
37 p.
30 p.
29 p.
24 p.
19 p.
12 p.

Második helyen végzett csapat:
Deli Dominik, Baranyai Martin, Horváth Ábel, Zsák Liliána, Bartók Zília, Bocor Hanga, Lakatos-Lamm Lea

versenyen kívül indult még két 2012-es tehetség Deli Dorina és Polgár Bence.

 

U13-ban a 60 méter síkfutást és távolugrást mindenki választotta, gumikarika-vetésben és súlylökésben nehezen gyűltek a pontok, míg 1200 méteres akadályfutásban három szekszárdi atléta is elérte a maximális 20 pontot. A csapatversenyben a Szekszárdi Sportközpont világoskék csapata győzött. A dobogó második ill. harmadik fokán itt is mindössze 1 pont választotta el a DOVASE és a PSN Zrt. nyolc fős csapatát, ahol mi kerültünk ki győztesen.

Végeredmény:
1. Szekszárd kék
2. DOVASE
3. PSN Zrt
4. Szekszárd zöld
5. Szekszárd piros
 

268 p.
230 p.
229 p.
120 p.
98 p.

Az ezüstérmes csapat tagjai:
Lakatos Lamm Bence, Tobler Péter, Fajcsi Botond, Szabó Milán, Éva Nikolett, Fónai Rebeka, Kőszegi Kitti, Tóth Anna, Fodor Réka

Csapatokat Halmainé Horváth Katalin és Lakatos Lamm Viktória készítette fel.

eredmények:
U11
U13

A csapatok matricát és Sport szeletet is kaptak, valamint a házigazdák a két bajnokcsapatnak egy-egy serleget is felajánlottak.

Folytatás október 10.-én az egyéni versennyel Szekszárdon, akol a legkisebbek U9(kölyök atléták) is bemutatkoznak, majd október 20.-án Zamárdiban a mezei forduló következik a régióban.

HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!!!