Országos Újonc Fedett pályás Atlétikai bajnokság

A Budapesti Olimpiai Központ atlétikai csarnokában rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség január 27/28-án a 13 évesek fedett pályás bajnokságát. A DOVASE újoncai nagy izgalommal készültek, hiszen volt, aki még életében nem látott ekkora sportcsarnokot. A 200 m-es rekortán, emelt kanyarú körpálya alaposan próbára tette a tapasztalatlan, de lelkes versenyzőket. A név szerinti bemutatás, az előzetes jelentkezés a call-roomban, a felvezetés, a zene, a nagy versenyek hangulatát idézte. Egyesületünk edzői a fedett pályás szezont a monoton téli időszak feloldására építik be az edzésprogramba, s tapasztalatunk szerint ez jó hatással van az év további versenyeire.

A Dombóvári VASE 3 fiú és öt lánnyal képviseltette magát. Néhányan betegség, családi program és nem megfelelő edzéslátogatás miatt kimaradtak az utazó csapatból. Akik viszont ott voltak, nagy egyéni csúcsokat produkáltak, s az igen erős színvonalú mezőnyök első harmadában végeztek.

Eredmények 

Lányok:

300 m 20. Gondos Szonja, 22. Sarkadi Dorka

600 m 7. Esküdt Luca, 9. Sarkadi Dorka,13. Stieb Kornélia,19. Sipos Zsanett

2000 m 4. Esküdt Luca,12.Stieb Kornélia, 20.Sipos Zsanett

Fiúk:

600 m 11. Gulyás Dominik

2000 m 7. Szalay Máté,12. Vass Benedek, 13. Gulyás Dominik

Külön kiemelendő Esküdt Luca és Szalay Máté teljesítménye. Luca hetek óta térdfájással küszködik, de semmiképpen nem akarta kihagyni élete első hivatalos országos bajnokságát. Sajnos a nagy hangzavarban elszámolta a köröket, s egy körrel előbb hajrázva a 2. helyen ért célba, s ekkor derült ki, hogy még egy kör hátra van, ezt lefutva fél méterrel maradt le a dobogóról.. Majd legközelebb!

Szalay Máté a verseny kellemes meglepetése volt: futamában nagyon szép futást produkált, vetélytársával elszaladtak a mezőnytől, s hatalmas egyéni csúccsal, szép stílusú futással 2. összesítésben 7. lett. Minden kicsinek kezdődik a mezei felkészülés…

                                                          Gratulálunk!

HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE,  NEM ADJUK  FEL  SOHASE !