Mezei Liga után indult a fedettpályás szezon

BONYHÁD. 2021.01.21.

Egyéni csúcs és bíztató eredmények

A 2021-es naptári év első fontos eseményét Szekszárdon rendezték a magyar atlétikában, a tolnai megyeszékhely adott ugyanis otthont január 9.-én a Mezei Futó Liga második fordulójának is. Az évszaknak megfelelő zord időben álltak rajthoz a versenyzők.
Szalay Zóra a decemberi első helyezése után ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
„Az alapozás közepén járunk, így a monoton, szürke edzések megtörésére ezek a versenyek ideálisak – nyilatkozta Fazekas Gáspár, a DOVASE edzője. – Nem pihentünk rá erre a versenyre, éppen ezért teljesen rendben vannak az eredmények. Március elején Szombathely ad otthont a harmadik fordulónak, a hónap végén pedig Kecskemét lesz a házigazdája a mezei országos bajnokságnak, azokra készülünk.”
eredmények

Hagyományoknak megfelelően az Atlétikai Club Bonyhád négy fordulós fedettpályás versenyt szervez januárban és februárban. Ennek első fordulóját rendezték január 21-én. Városunk atlétikai egyesületének 15 versenyzője indult, s a vártnál jobb egyéni eredményeket értek el.
Közülük is kiemelkedik Szőke Hédi teljesítménye, aki serdülő korosztályú, de ennek ellenére az abszolút versenyben a 3. helyen végzett – 530 cm-es – nagy egyéni csúccsal!
Iberhardt Bence magabiztosan nyerte a férfi 60 m-t (7,23 mp), s Éva Viktória ugyanebben a számban 4. helyen végezve (8,15 mp) megközelítette eddigi legjobbját.

Középtávfutó fiaink és lányaink első 800 m-es fedett futása igencsak biztató volt. A fiúk egy szervezési malőr miatt egy körrel többet futottak-így eredményük nem hivatalos, de edzésnek jó volt. Miklós Benedek 3., Szita Richárd 4., Szalay Máté 5., Varga Levente a 6. helyen végzett.
A lányok versenyében Szalay Zóra nyerte az 1. futamot, Tamás Zsófia (2 év után tért vissza! ) a 2. futamot, s a többiek is ( Sarkadi Dorka, Sipos Zsanett, Horváth Alíz, Faour Míra, Nyers Ramóna , Nyisztor Luca ) bőven az előre tervezett időkön belül értek célba.
Ha nem szól közbe semmi, lesz ez még mindenkinek sokkal jobb is !
eredmények

A versenyzőket Tarr Imre és Fazekas Gázspár készítette fel.

Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel SOHASE!!!