Megyei mezei futó Diákolimpiai Döntő – Bonyhád

Az utóbbi hetek rendkívüli időjárási  viszonyai  miatt április  5-re halasztották a megyei mezei diákolimpiai  döntőt, melyen 6 korcsoportban 539 induló volt. A  dombóvári tanintézmények  ebben az évben is kimagaslóan szerepeltek.

Az I. korcsoport  győztesei  nem juthattak tovább az országos döntőre (nekik a megyei döntő a végállomás), de ebben a korcsoportban is kimagaslóan szerepeltek a dombóváriak. A  Szt. Orsolya leány, a  József Attila Ált. Iskola  fiú csapata biztosan nyerte a  csapatversenyt, s a lányoknál  Nagy Fruzsina  az egyénit is megnyerte.

A  többi  korcsoportban  a győzelem és a helyezések megszerzése mellett, már az országos döntőbe jutás is kitűzött cél volt. Az I. és II. helyezett csapatok, valamint   az  egyéni   I-IV. helyezettek  jogosultak részt venni,  a   2018. április 17-én Gödöllőn megrendezendő sporteseményen. A Szt. Orsolya Iskolaközpont, a  József  Attila  Általános  Iskola, a Kaposszekcsői  Általános iskola, a Belvárosi Általános  Iskola, valamint az Illyés  Gyula Gimnáziumból mindösszesen 45 fő vívta ki a jogot az országos döntőn való részvételre.

 A  Dombóvári  VASE  vezetésének és edzőinek nagy öröm és büszkeség, hogy a résztvevők túlnyomó, döntő többsége  egyesületünk sportolója is. Reméljük, hogy Gödöllőn is szép eredményeket érnek el a diákok, s  néhány  fényes éremben  és szép helyezésben  feltétlenül reménykedhetünk….

 

Hajrá, gyerünk  DOVASE, nem adjuk fel  SOHASE !!

( A részletes eredmények megtekinthetők a  http://www.tmamk.hu/spori/download/eredmenyek%202017/Mezei%20jkv_%202017-2018.pdf –diáksport oldalon)