Magyarország Atlétikai Váltófutó Bajnoksága – 2019

ZALAEGERSZEG 2019.06.02.

Korosztályos országos csúcs, 1 arany és 2 ezüstérem, plusz értékes helyezések.

Változékony, de napsütéses időben került megrendezésre 2019. június 2.-án az idei váltófutó pályabajnokság. A Dombóvári VASE 5 váltója indult, s szerepelt nagyszerűen!

Elsőként a Strijk Johanna-Berényi Natália-Éva Viktória-Göblyös Csenge összetételű  junior lány 4×100 m-es váltó ért el 5. helyezést 49.78 mp-s nagyszerű idővel. Az ifjúsági fiúk 4×100 m-es váltója 2. helyen került a döntőbe, s javítva idején, 43.15 mp-el megőrizte helyezését és ezüstérmes szerzett. A csapatot Iberhardt Bence-Bíró Dávid-Kardos Bálint-Farkas Bence alkották.  A sprinterek edzője: Tarr Imre

A távfutók váltói közül a fiúk 4×1500 m-es váltója a 19:42.27 mp-el a 4.helyen végzett az ifjúsági korcsoportban, van még javulni valója az Esküdt Mihály-Szita Richárd-Bárány Kristóf-Strijk Barnabás csapatnak.  A serdülő korú Stieb Kornélia-Esküdt Luca-Sarkadi Dorka-Tóth Lenke alkotta ifjúsági váltó kellemes meglepetést okozva (mindenki egyéni csúcsot futott), ezüstérmes lett 10:02.69 mp-es idővel.

A nap legnagyszerűbb eredményét az újonc 13 éves lányok 4×600 m-es váltója okozta. E korosztály eddigi legjobb eredményét hosszú évekkel ezelőtt a szegediek érték el 6:58,10 mp-el. A titkos cél ehhez közeli idő elérése volt. A megvalósítás nagyszerűen sikerült: a Nyers Ramóna-Szalay Zóra-Nyisztor Luca-Zemán Zóra összeállítású csapat kimagasló teljesítménnyel  –   elnyerve  a jelenlévő nézők és szakemberek szimpátiáját – új, korosztályos országos csúccsal,  6:53,50 mp-es idővel ért el aranyérmet!

A távfutók edzői: Halmainé Horváth Katalin és Fazekas Gáspár

Köszönet jár Sipos Zsanettnek, Kiss Júliának, Gyugyi Laurának, Faour Jázminnak, Szabotin Rékának  a felkészülés során nyújtott  segítségért.

eredmények:
Magyarország Atlétikai Váltófutó bajnoksága

HAJRÁ, GYERÜNK  DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!!!