Magyarország 112. Mezei futó Bajnoksága

KECSKEMÉT,2020.10.24.

SZALAY ZÓRA korosztályos magyar bajnok – a LÁNYCSAPAT ezüstérmes!

Kecskemét adott otthont a 112. ORSZÁGOS MEZEI FUTÓ bajnokságnak 2020. október 24-én. Az ideális futóidőben homokos, füves, sok kanyarral megtűzdelt pályát jelöltek ki a rendezők. Az év utolsó országos bajnokságán nagyszerűen szerepeltek a Dombóvári VASE hosszútávfutói.

A serdülő lányok népes mezőnyében rajthoz álló versenyzőink nem titkoltan éremért utaztak az alföldi városba, s az értük szorítóknak nem is kellett csalódniuk.
A 3000 m-es távon 1000 m után megszökött egy 12 fős boly, melyben két dombóvári is „megbújt”: Szalay Zóra és Zemán Zóra nagyszerűen helyezkedett. 2000 m-nél Szalay ritmust váltott, s már csak egyetlen ellenfele tudott lépést tartani vele. Hosszú és látványos hajrá végén 10 méter előnnyel Zóra lett a bajnok! Zemán Zóra szép verseny végén a 7.helyen ért a célba. A csapat 3. tagja, Stieb Kornélia 21. helyen zárt. Az eredményhirdetésnél derült ki, hogy nagy ellenfelünktől, a Veszprém csapatától mindössze egyetlen ponttal kapott ki a csapat, s így ezüstérmes lett. Negyedik versenyzőnk, Sarkadi Dorka a népes mezőnyben a 26. helyen ért célba.

A serdülő fiúknál Szalay Máté a 32.; Porcsa Tamás a 37. helyen végzett a 4500 m végén. Az ifjúsági fiúk csapata – Miklós Benedek(32.) — Bárány Kristóf(36.) — Szita Richárd(39.) – a 10. helyen ért célba a 6000 m-es távon.
A versenyzőket Fazekas Gáspár készítette fel.

EREDMÉNYEK

📸📸MÉG TÖBB KÉP 📸📸

Elismerés minden résztvevőnek, szép volt fiúk, szép volt lányok!

HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!!!