JUNIOR EURÓPA BAJNOKSÁG –GROSETTO

Dombóvári „ dráma” a döntőben…

Július 20 és 24 között rendezték meg az olaszországi  Grosetto városában  a junior korosztályúak (18-19 évesek) Atlétikai Európa Bajnokságát.

Egyesületünk versenyzője, Tóth Lili Anna évek óta tudatosan e versenyre készült edzőjével, Gazsi bácsival. Tudták, hogy most jött el az idő, amikor bizonyítani lehet: a hosszú évek közös munkája majd megtérül, sikert hoz. Anna több, mint 10 éve az egyesület sportolója, s most a sikeres érettségi után szeptembertől másutt, más egyesületben folytatja pályafutását. Szerette volna emlékezetessé tenni  dombóvári színekben utolsó nagy nemzetközi versenyét. Nem sok hiányzott…

Az  elődöntőben erődemonstrációt tartott, nagy fölénnyel nyerte futamát, bizonyítva, hogy kiváló állapotban van, s könnyed futással is  jobb a mezőnynél.

A  Dombóvárról érkezett atlétatársak és szüleik gondoskodtak arról, hogy a stadionban mindenki tudja, kiről szólhat a női akadályfutás döntője: transzparensek, Dombóvár feliratú nemzeti zászló, egyen pólók jelezték mindezt !

A  döntő  nagyszerűen indult. Anna a megbeszéltek szerint 150 m-el a rajt után élre állt, hogy saját ritmusát futhassa, hiszen borítékolható volt, hogy mindenki  az  ő tempóján  szeretne „utazni”. Így is történt. Az első 1000 m-t 3:20  és 3:22 közé tervezték(3:21,73 lett), hogy ebből fokozatosan gyorsulva, (6:40-es 2000 m-ről) kemény utolsó ezret futva,  magabiztosan lehessen a győzelemért hajrázni.. 1000 m után azonban jött az akadály és a hiba :  bukás, sérülés,versenyfeladás.

A versenyző (és edző) lelkén az sem segít ilyenkor, ha a honfitárs, barátnő, ellenfél megpróbál talpra állítani, biztatni. Szép volt Tíra, köszönjük!!

A  győzelem, a dobogó elérhetetlenné vált, talán máskor …

A  DOVASE  vezetése köszöni mindenkinek , aki segített eljutni a győzelem kapujáig!

Hajrá, gyerünk  DOVASE, nem adjuk fel  SOHASE !