FUTÓKÖR AVATÁS A SZIGET – ERDŐBEN

2017.JÚNIUS 13Kérjük, mindenki, aki szeret mozogni, sétálni, gyalogolni, kocogni, futni, jegyezze meg e dátumot. Ekkor avattuk fel a régen várt 1,8 m széles rekortán borítású futókört a parkban. Kiegészítésként közel 1,5 m-es térköves kör is csatlakozik hozzá.

A kosárlabda csarnokban tartott városi „ Jó tanuló – jó sportoló „ünnepség után a futókörhöz invitáltuk a megjelenteket. Elfogadta a meghívást Sárfalvi Péter sportállamtitkár-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is.

Szabó Loránd Polgármester Úr üdvözlő szavai után a dombóvári óvodások tehették meg az első kört, a dombóvári  atléták  felvezetésével. Beérkezésük után több százan vállalkoztak néhány kör megtételére. Volt, aki 1 kört, volt, aki 30 kört teljesített.

Minden beérkező emléklapot kapott a Város önkormányzatától, alamint egy emlékkavicsot, rajta az avatási dátummal.

A Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület ( DOVASE) szeretne hagyományt teremteni , s az átadás évfordulóin megrendezni  e „ fesztivál – futást.”

Minden résztvevőt gyümölccsel, édességgel, üdítővel lepett meg a rendező egyesület.

A rendezvény közben és után végzett gyorsfelmérésünk szerint nagy népszerűségnek örvend a futókör. Bízunk benne, hogy az eddig közömbösek is magukénak érzik majd.

Mi atléták az eredményeinkkel értük el, hogy Dombóváron épüljön egy ilyen létesítmény. Azért kértük, hogy a parkban legyen , mert:

                          Kedves Dombóváriak:

                       EZ A  TI  FUTÓKÖRÖTÖK!   

                       EZ A MI FUTÓKÖRÜNK!

                       HASZNÁLJUK  EGYÜTT!

                      VIGYÁZZUNK RÁ KÖZÖSEN!

 

DOMBÓVÁRI   ATLÉTÁK