Ezüstérem az országos Kölyökatlétika versenyen

SZEKSZÁRD, 2022.06.11.

Először rendezett a Magyar Atlétikai Szövetség Országos Kölyökatlétika Fesztivált Szekszárdon.

A 2023-as atlétika világbajnokságra való felkészülés keretén belül kiemelten fontos cél, hogy minél több gyermek megismerje, kipróbálja és megszeresse az atlétika sportágait. „A sportok királynőjének nevezett sportág az egyik legnépszerűbb aktivitás, hiszen a futás a dobás és az ugrás olyan alap mozgásformákat ölel fel, amelyekre más sportágakban is szükség van, így kiváló alapot biztosít minden gyermekeknek.” (Baji Balázs)

A DOVASE négy általános iskolában (Szent Orsolya Iskolaközpont, József Attila Általános Iskola, Kaposszekcsői Általános Iskola, Belvárosi Általános Iskola) működtet Kölyökatlétika csoportokat, négy lelkes edző irányításával, ahol mintegy 100 gyermek ismerkedik a sportág alapjaival heti rendszerességgel. Ebből a száz gyermekből került ki a legügyesebb nyolc atlétapalánta, akik nem csak egyesületünket képviselték, hanem az egész Dél-Dunántúli Régiót.

Ellenfeleink más régiók legjobbjai voltak, Kazincbarcikáról, Szombathelyről, Budapestről, Mosonmagyaróvárról, Veszprémből érkeztek. Nagy lelkesedéssel és izgalommal készültünk a megmérettetésre. Külön öröm számunkra, hogy 8 fős csapatunkban négy lány és négy fiú szerepelt, ugyanis ebben a korosztályban megengedett az egynemű csapat is… ..A versenyszámok teljesítéséhez ügyességre, gyorsaságra, kitartásra és koncentrációra is szükség volt. Sprintváltóban, helyből távolugrásban, kislabda hajításban, ugrókötélhajtásban és 600 méteres síkfutásban bizonyítottuk, hogy ott a helyünk az ország legjobbjai között. Végül nagyon sportszerű versenyzéssel a dobogó második fokára állhatott fel kis csapatunk. 

A csapat tagjai: Pajter Dorka, Bujáki Léna, Illés Amira Jázmin, Balogh Dóra, Zemán Zoárd, Schmidt Ármin, Geller Ákos, Balogh Gergő.

A gyerekeket felkészítették: Halmosi Csilla, Lakatos Lamm Viktória, Halmainé Horváth Katalin

Gratulálunk az edzések folytatódnak júniusban!

HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!