Évzáró Ünnepség

Szép hóesés estén gyülekeztek a DOVASE atlétái a DOKK-ban, hogy megünnepeljék a 2016-ban elért eredményeket és értékeljék az év eseményeit. A már hagyományosnak mondható ünnepségen – az egyesület folyamatos létszám növekedésének köszönhetően, kb. 150 szülő és gyermek vett részt.

Jászberényi Péter elnök beszédében kihangsúlyozta, hogy ismét eredményes évet zárt az egyesület.

A DOVASE négy iskolában működtet Kölyökatlétika csoportot alsós gyerekeknek.  A kölyökatlétikai program tartalmában és módszertanában is új szemléletű mozgásoktatás. Egész pontosan az atlétika eszközeit és mozgásformáit használja, élményközpontú módszerrel. A cél a figyelem felkeltése a sport iránt, a mozgás megszerettetése, és ez által az egészségügyi állapot javítása.

Ilyen csoport működik, a József Attila Iskolában, a Szent Orsolya Iskolaközpontban, a Kaposszekcsői Általános Iskolában és a Gyulaji Általános Iskolában, mintegy 100 gyermek részvételével.

 A 11-12-13 éves atlétapalánták Sport XXI programjának keretein belül gyakorolhatják a versenyzést. Összesen 7 versenyen vettek részt, ahol minden rendezvényen a legnagyobb létszámú egyesület voltunk a Dél-Dunántúli régióban. Legtöbbször 40 fővel utaztunk. A nagy létszám mellett az eredményekre is büszkék lehetünk, hiszen minden versenyen dobogóra állhatott valamely csapatunk.

A Magyar Atlétika Szövetség mindkét utánpótlás programja jól működik egyesületünkben, hiszen 90-140 sportoló alkotja a DOVASE utánpótlás bázisát.

A versenyző korosztályú sportolóink a MASZ országos bajnokságain 8 első helyet szereztek, további 22 alkalommal végeztek a második és hatodik hely között. Kiemelkedően szerepelt Beke Zsanett, Tóth Virág, Simon Kati, Tóth Boldizsár, Strijk Johanna, Strijk Barnabás, Tamás Zsófia, Göblyös Csenge, Papp Bence és Tóth Lili Anna.

Tóth Lili Anna a Lengyelországban megrendezésre kerülő Junior Világbajnokságon vett részt, ahol önmagát felülmúlva került döntőbe, s hatalmas országos csúcsot futva lett 10.

Az elnök úr külön kiemelte, hogy a Magyar Atlétika Szövetség női akadályfutó programjában Tóth Lili mellett Tamás Zsófia is meghívást kapott, így közösen vehetnek részt a felkészülésekben.

Az őszi időszakban sok betegséggel, sérüléssel bajlódtak atlétáink, így nagy kihívás volt a Mezei Ligákon, minősítő versenyeken való jó szereplés.

A város sportrendezvényein is résztvettük, és az 2016-os évben elindult a szabadidős és gyaloglós vonal Czukor Zoltán és Balog Jenő irányításával.

  1. tavaszán végre megvalósul a Sziget-erdei rekortánpálya, amely jobb szakmai munkát és élvezetesebb futást biztosít atlétáink és a város lakóink egyaránt.

Az elnök úr beszéde után Fazekas Gáspár és Tarr Imre is pár szóval összefoglalta a 2016-os év eseményeit, majd Szabó Lóránd polgármester is szólt pár szót az atlétákhoz.

Végül a díjátadásra került sor, majd minden atléta pólót és egy kis édességet kapott ajándékba.