ÉREM A CSARNOKBÓL , PLUSZ EGYÉNI CSÚCSOK

Tamás Zsófi parádés futása ….

Január és február az atlétáknak a fedett pályás idényt jelenti. Így van ez a Dombóvári VASE atlétáinál is, még akkor is, ha fagyban, hóban, latyakban készülnek a versenyekre futófolyosó és sportcsarnok híján. Ez azonban nem akadályozza a versenyzőket és edzőket, hogy a legnagyobb ilyen jellegű hazai versenyeken, bajnokságokon részt vegyenek.

Januárban a legkisebbeknek szervezett (7 -12évesek ) Kölyök Atlétikai és SPORT XXI. versenyein mozgattak meg  több alkalommal  mintegy  150 gyereket Kaposszekcsőn, Gyulajon, Dombóváron és Bonyhádon.

A 13 évesek és idősebbek Bonyhádon és Budapesten állnak rajthoz több alkalommal. Papp Bence, Göblyös Csenge , Berényi Natália  és sprintertársaik  e   versenyekkel hangolnak a február végén rendezendő Ifjúsági és Junior  Országos Bajnokságra.

A közép és hosszútávfutók inkább a Sziget – erdei körön próbálnak készülni. Nem is rosszul: 2017.február 04-05-én rendezték a Budapesti Olimpiai Köz-pont (volt SYMA-csarnok) küzdőterén  az Országos Újonc és Serdülő Bajnokságot. Ezen a DOVASE 4 középtávfutója vett részt. Érdekesség,hogy mind-annyian a fiatalabb évjárathoz tartoznak (2003-as születésűek).

Az első napon  1500 m-en Strijk Barna  és az első hivatalos versenyét futó Lehel Kitti is egyéni csúcsot futott és  végeztek a 15.helyen.

TAMÁS  ZSÓFI  (aki verseny előtt közvetlenül több napos betegséggel bajlódott) a korosztály színe-javát felvonultató mezőnyben semmit nem bízott a véletlenre. Végig nagy akarattal, okosan versenyezve felvállalta a küzdelmet az egy évvel idősebb  ellenfeleivel szemben, s hatalmas egyéni  és iskola-csúccsal (Szent Orsolya Iskolaközpont)  EZÜSTÉRMESKÉNT végzett.

Másnap Esküdt Misi 800 m-es futása okozott kellemes meglepetést, hiszen másfél év után versenyzett újra. Jellemző, hogy futamában a második helyezettet mintegy 70 m-el verte, s a négy futam összesítése után lett 7.

Strijk Barna 3000 m-en 10.ként, Lehel Kitti  ugyan ezen távon  a  7.helyen  ért célba.

A lányok 800 m-es versenye kellemetlen meglepetéssel kezdődött: Tamás Zsófi a leggyengébb futamba került, amit hatalmas fölénnyel (kb. 100 m) nyert meg. A legerősebb futam versenyzői szép versenyt vívtak, s a 3.helyezett versenyző egyetlen századmásodperccel összesítve Zsófi elé került…,aki így 4.lett. ( Ez kb. 3 cm…) Semmi gond, ez a szép az atlétikában, legközelebb megpróbálunk  visszavágni.

A nagyobb versenyzők – a betegségek ellenére – készülődnek saját fedett pályás versenyeikre.

Aztán mindenkinek jön a mezei szezon. Gyerünk, gyerünk Atléták!