Eredményes évet zártunk

Ismét eltelt egy év, ismét ünneplőbe öltözött a DOVASE apraja-nagyja. Hagyományos évértékelő ünnepségünket tartottuk meg a régi mozi épületében, amelyet (nagy örömünkre) kinőttünk!

Az ünnepség Fazekas Gáspár edző köszöntőjével kezdődött, majd Ingula Tamás elnök úr értékelte a 2018-as év sikereit, tanulságait. Kiemelte, hogy álmunkban sem gondoltuk, hogy a 2017 –es év után a 2018-as is ennyi szép eredményt, fényes érmeket, csúcsokat, nemzetközi sikereket hoz.

“Egyesületünk komoly utánpótlással dolgozik, hiszen a Kölyökatlétika program 3 bázison (Kaposszekcsői Iskola, Szent Orsolya Iskola, József Attila Iskola) működik és nem titkolt tervünk, hogy a jövőben, a Belvárosi Iskolában is szeretnénk elindítani. Az itt sportoló gyerekek közül kerültek át egyesületünkbe a legszorgalmasabbak, legügyesebbek, akik a MASZ Sport XXI. rendszerének aktív részvevői.

Így az előkészítő csoportunkban 40-45 gyermek jár rendszeresen. Az U11-U13-as korosztályban még nem a helyezéseket tartjuk a legfontosabbnak– bár kis versenyzőink sokszor rácáfolnak erre, hisz buzog bennük a versenyszellem – hanem a rendszeres részvételt az edzéseken és versenyeken. Fontos, hogy minél többen képviseljék egyesületünket, erősítve az összetartozást, közös élményeket és nem utolsó sorban a versenyzési rutint.

“Győrben megrendezésre kerülő, II. korcsoportos országos diákolimpián remekül szereplő Szőke Hédit meghívták a Magyar Diáksport Gyermek válogatottjába. A válogatott 35 fővel utazott a lengyelországi Lowitzba, ahol 8 ország fiataljai mérték össze tudásukat. A jövő reménységei távolugrásban, magasugrásban, kislabda hajításban, 60 méteres síkfutásban és 800 méteres síkfutásban versenyeztek. Hédi jelentősen hozzájárult a magyar csapat sikereihez, hiszen óriási egyéni csúccsal, 473 cm-rel aranyérmet szerzett.”

13 éveseink (2006-ban születettek) közül, összesen 14 fő lett újoncversenyző. Közülük 8-10 fő kap lehetőséget január 26.-27.-én arra, hogy részt vegyen élete első hivatalos, korosztályos Magyar Atlétikai Bajnokságán, fedett pályán.  Ők hivatalosan is versenyző korúak lettek, s döntő többségük csatlakozik Imre bácsi sprinter – ugró, valamint Gazsi bácsi közép-hosszútávfutó csoportjához.

Nagy öröm számunkra, hogy az idei korosztályos országos bajnokságokon 8 első helyezést és 9 dobogós helyezést szereztek atlétáink. Nemcsak a hazai versenyeken, bajnokságokon álltak helyt, hanem a Középiskolások Diákolimpiáján is remekeltek.

Az országos bajnokságokon egyéniben és csapatban jó néhányan értek el dobogós helyezést. Magyar bajnok lett fedett pályán Tamás Zsófia 800 m-en, szabadtéren Esküdt Mihály 1500 m akadályfutásban, ezüstérmes Strijk Barnabás 3000 m-es síkfutásban, bronzérmes Tóth Boldizsár 800 m-es síkfutásban. Öt dobogós helyet szereztek a mezei és váltó csapataink is.

A sprinter–ugró csoport 2018-ban kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az utóbbi évek legsikeresebb évét produkálták Imre bácsi vezetésével. Az év elején tartott fedett pályás országos bajnokságon Farkas Bence berobbant az élvonalba, 200 m-es síkfutásban magyar bajnok, 400 m-en pedig 2. helyen végzett. Mellette Göblyös Csenge 60 m-en 6. helyen végzett, Iberhardt Bence a serdülő korosztályban 60 m-en lett 3.helyezett.

Tovább javítva egyéni legjobbjukat Bence 200 m-en országos bajnok, Csenge 100 m-en bronzérmes, Berényi Natália pedig szintén 100 m-en döntősként a 6. helyet érte el.

A csoport két érmes versenyzője mindent megtett azért, hogy korosztályuk hazai rendezésű Európa Bajnokságán (Junior EB, Győr) magukra húzhassák a válogatott mezt, s képviselhessék egyesületünket, városunkat, országunkat. Büszkék vagyunk, hogy egyesületünk a 2018.évben is elmondhatja, hogy atlétáink a hazai sikerek mellett a nemzetközi porondon is remekül helyt álltak. Tarr Imre tanítványai Göblyös Csenge (100 m síkfutás) és Farkas Bence (200 m síkfutás) Magyar Ifjúsági válogatottként Európa–bajnoki résztvevő lett. Már csak hab volt a tortán, hogy amire a szakvezetés titokban vágyott, teljesült. Bence az EB-n elért helyezésével Ifjúsági Olimpikonként utazhatott Argentínába, a III. Ifjúsági Olimpiára. Amit pedig ott elért, az sok-sok dombóvárinak, a sportot szerető magyar embernek emlékezetes marad. Szenzációs második futásával, korosztálya 36 éve fennálló országos csúcsát megdöntve (21,25 mp) összesítve a 9. helyen végzett, úgy hogy közülük hat versenyző egy évvel idősebb volt.”

 

A beszámoló után díjaztuk a legeredményesebb sportolókat:

DOVASE „jövő reménysége program” különdíjazottjai:

Sarkadi Dorka, Nyers Ramóna, Szőke Hédi, Kovács Zoé

Az egyesület 2018-ban, legtöbbet fejlődött, legszorgalmasabb atlétái:

Horváth Ábel, Tóth Dániel, Müller Botond, Strijk Johanna, Bíró Dávid.

Országos helyezést értek el és különdíjban részesültek:

Nyisztor Luca, Zemán Zóra, Szalay Zóra, Nyers Ramóna, Szabotin Réka (mezei futóverseny)

Govnik Erik, Porcsa Tamás, Apaceller Zsolt (mezei futóverseny)

Esküdt Luca, Sarkadi Dorka, Sipos Zsanett, Stieb Kornélia (mezei futóverseny)

Szalay Máté, Vass Benedek, Gulyás Dominik (mezei futóverseny)

Tamás Zsófia, Esküdt Mihály, Strijk Barna, Tóth Boldizsár, Iberhardt Bence, Berényi Natália

Nemzetközi szereplésért különdíjban részesültek:

Farkas Bence, Göblyös Csenge, Szőke Hédi

A kupák és serlegek átadása után mindenki DOVASE felirattal ellátott pólót és tollat kapott ajándékba, majd kezdődhetett a kötetlen beszélgetés, pizzázás, evés-ivás, vidámkodás!

Köszönjük a támogatást, a biztatást…..az élet nem áll meg, hiszen gőzerővel készülünk a fedett pályás versenyre és a Sport XXI. versenyre!

HAJRÁ GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!