Egy arany- és két bronzéremmel zártuk a váltó OB-t

KECSKEMÉT, 2021.05.08.

Aranyérmes a lány serdülő, bronzérmes a lány és fiú junior váltó

Kecskemét atlétikai stadionja adott otthont a 2021. évi  váltóbajnokságnak. Több száz atléta népesítette be a pályát, s legalább annyi érdeklődő, szülő, hozzátartozó állta körül a pályát. Az elmúlt évben elmaradt e verseny a járvány miatt, s most minden résztvevő fokozott lelkesedéssel küzdötte le a távokat – 4×100 m-től, 4×1500 m-ig – társaiért, önmagáért. Városunk atlétái 5 váltóval vettek részt a versenyen, s szerepeltek igen eredményesen.

Az U14 lányváltó nagy küzdelem után a 11.helyen végzett: Kiss Kincső – Tóth Anna – Dolák Zita – Nagy Fruzsina összeállításban.

 

 Az U16 leány váltónk pedig magabiztos futással szerzett aranyérmet. A csapat tagjai: Nyers Ramóna – Szalay Zóra – Nyisztor Luca – Zemán Zóra. A lányok gyakorlatilag megvédték bajnoki címüket, hiszen két éve – újonc korukban a 4×600 m-t nyerték meg ugyanezen összeállításban országos csúccsal!

U18-as lányaink egy nagyon-nagyon erős mezőnyben végeztek 4×800 m-en a 6.helyen. A váltó tagjai: Kiss Júlia – Sarkadi Dorka – Sipos Zsanett – Stieb Kornélia.

Elismerésre méltó, hogy az U20-as korosztályban is sikerült váltót indítanunk, s nem is futottak rosszul. Bizonyíték erre a 3. helyezés, valamint a tervezettnél jóval jobb időeredmény. A csapat a Boros Zsóka – Faour Mira – Tamás Zsófia – Horváth Alíz összeállításban érte el a sikert.

Fiainkat az U20 váltó képviselte, s érte el bronzérmes helyezését. Kicsit bátrabb kezdéssel, akár fényesebb érem is lehetett volna. A csapat tagjai: Szita Richárd – Miklós Benedek – Strijk Barnabás – Bárány Kristóf.

Szép volt lányok, szép volt fiúk!
A versenyzőket Fazekas Gáspár  készítette fel.

📸📸MÉG TÖBB KÉP 📸📸

Részletes eredmények

HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE !!!