Dupla arany a DOVASE atlétáinak

Nagy izgalommal és szorgalmas gyakorlással teltek a hetek a DOVASE utánpótláskorú atlétáinak szeptemberben. A Dél-Dunántúli régió Kölyökből Atléta Program csapatversenyére készültünk, amely Kaposváron került megrendezésre. Ez a szép őszi nap egyben jeles ünnepség is volt a somogyiak életében, mivel vadonatúj pályát avattak. Az ünnepség 10 órakor kezdődött. Felemelő, – pozitív értelemben – irigylésre méltó a megújult sportkomplexum látványa, minősége, környezete és az a kaposvári összefogás a városvezetés, a sportvezetők, az edzők, a szülők részéről, amely mind-mind az sugallja, hogy a sport, a mozgás központi szerepet tölt be a város életében és egészséges életmód nélkül nincs jövő.

A hivatalos átadás során – Szita Károly polgármester és dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár közreműködésével – átvágásra került a szalag és a rajtpisztoly eldörrenése után, a megjelent közel 300 versenyző, közös öröm futással bizonyította, hogy az ATLÉTIKA A SPORTOK KIRÁLYNŐJE.

Egyesületünk 4 csapattal, 35 gyermekkel képviselte Dombóvárt, e jeles napon.

Az U10-es, 8-9 éves lányok és fiúk korosztályában 10 csapat, összesen 100 gyermek nevezett. Öt versenyszámban bizonyíthattak a kis sportolók: sprintváltóban, gátváltóban, távolugrásban, medicinlabda hajításban és 6 perces futásban.

A dombóvári atléták „kék csapata” a dobogó legfelső fokára állhattak fel, míg a jövő reménységeinek csapata, – akik ezen korosztály legfiatalabb atlétái – a 7. helyen végeztek.

A BAJNOKCSAPAT TAGJAI: Bujáki Léna, Schmidt Ármin, Pintér Norka, Hangya Luca, Balogh-Svajda Iván, Schmidt Sára, Varga Máté, Zsák Izabella.

A JÖVŐ REMÉNYSÉGEI 7. helyezett csapat: Meiszinger Mira, Hetesi Anna, Vavra Bálint, Kiszler Boróka, Ejezie Annabel, Bordás Emília, Gáspár Adél, Musitz Molli, Varga Bea, Varga Emma.

A nagyobbak U12-es korosztályában, a 10-11 éves lányok és fiúk korosztályában, 15 csapat, összesen 120 gyermek bizonyíthatott. Öt versenyszámban folyt a küzdelem: 8×50 méteres váltóban, súlylökésben, kerékpár külső vetésben, ötösugrásban és 7 perces futásban.

A DOVASE „zöld” csapata területi bajnok lett: Polgár Bence, Harmath Sebestyén, Geller Ákos, Hencz Lénárd, Hipp Dorka, Nagy Jázmin, Gulner Janka, Pajter Dorka.

A DOVASE „piros” csapata az előkelő 5. helyen végzett, ahol több atlétánk pár hónapja csatlakozott edzéseinkhez, valamint a korosztály fiatalabb versenyzői, ezért a jövőt tekintve nagyon dicséretes eredmény. A csapat tagjai: Gáspár Eszter, Dunai Lujza, Illés Amira Jázmin, Pető Botond, Balogh Gergő, Vavra Lotti, Tolmácsi Tímea.

A szorgalmas és kitartó munkának mindig meg van az eredménye!  Az összes kis atlétánknak óriási dicséret jár, hiszen sportszerűen, lelkesen és nagyon ügyesen versenyeztek. Tiétek a jövő!

Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel sohase!

Edzők: Halmainé Horváth Katalin és Lakatos-Lamm Viktória