DOVASE évértelő rendezvény

DOKK — DOMBÓVÁR, 2020.01.17.

DOVASE évértelő rendezvény

Ismét sikeres év van mögöttünk!

Az idei évben is évértékelő ünnepségünket a DOKK-ban tartottuk meg, ahol edzőink, atlétáink és szüleik mellett, fő támogatónk, Dombóvár Város Önkormányzatának polgármestere Pintér Szilárd is jelen volt.

Az ünnepség Fazekas Gáspár szakmai vezető, edző köszöntőjével kezdődött, majd Ingula Tamás elnök értékelte a 2019-es év sikereit, tanulságait. Kiemelte, hogy álmunkban sem gondoltuk, hogy a 2019-es évben több országos bajnoki érmet szerzünk, mint a tavalyi évben. Ráadásként ismét nemzetközi sikereknek örülhettünk(Farkas Bence, Göblyös Csenge, Szőke Hédi). Ezek után Pintér Szilárd felszólalásában gratulált az egyesület sikereinek, kiemelve azt is – fontosnak tartva -, hogy dombóváron minél több gyermek sportoljon, éljen egészséges életet.

Egyesületünk komoly utánpótlással dolgozik, hiszen a Kölyökatlétika program immáron 4 csoportban működik. Az itt sportoló gyerekek közül évről-évre sokan kerülnek át az előkészítő csoportunkba, ahová közel 40 gyermek jár rendszeresen. Az U11-U13-as korosztályban még nem a helyezéseket tartjuk a legfontosabbnak, hanem, hogy minél többen képviseljék egyesületünket, erősítve az összetartozást, közös élményeket és nem utolsó sorban a versenyzési rutint. Megható pillanat volt, amikor a most újonc atlétává cseperedő fiatalok ajándékkal kedveskedve köszönték meg Kata néni előkészítő csoportban végzett munkáját.

Az edzőink értékelték a 2019.év országos bajnokságaiban elért atlétáink sikereit, valamint kiemelték azokat a sportolókat is, akik nem csak az eredményeikkel, de szorgalmukkal, kitartásukkal mutattak példát társaiknak.

Nagy öröm számunkra, hogy az idei korosztályos országos bajnokságokon 18 érmet, 7 első és 6 második és 5 harmadik helyezést szereztek atlétáink. További 23 alkalommal végeztek a IV-VIII. helyek valamelyikén. Ezen kívül a Középiskolások Diákolimpiáján is remekeltek. (Az országos bajnoki érmet szerzők összesített listája a DOVASE honlap SIKEREINK oldalán található).

Az edzői értékelések után díjaztuk a legeredményesebb sportolóinkat:

DOVASE „jövő reménysége program” különdíjazottjai:

U13 Müller Botond, Rácz Róbert

U11 Lakatos-Lamm Bence, Gál Zsófia

Országos helyezést elértek díjazása és az edzők javaslatára különdíjban részesültek:

Esküdt Luca, Sarkadi Dorka, Tóth Lenke, Sipos Zsanett, Stieb Kornélia, Nyers Ramóna, Szalay Zóra, Nyisztor Luca, Zemán Zóra, Szabotin Réka, Strijk Barnabás

Göblyös Csenge, Szőke Hédi, Éva Viktória, Farkas Bence, Bíró Dávid, Iberhardt Bence, Kardos Bálint, Papp Bence

A kupák és serlegek átadása után, immáron hagyományosnak mondható búcsúztatás következett. Farkas Bence egyesületet váltva (PSN Zrt.) Pécsen kezd neki a 2020.évnek, ezért az Egyesületünk és edzője Tarr Imre a rendezvényen búcsúzott el a tehetséges versenyzőtől. Felidéztük az elmúlt évek legsikeresebb, legemlékezetesebb pillanatait, majd további sok sikert kívánva ajándékkal kedveskedve búcsúztunk el Bencétől.

A búcsúztatás után zárásként mindenki DOVASE felirattal ellátott pólót kapott ajándékba, majd kezdődhetett a kötetlen beszélgetés, pizzázás, evés-ivás, vidámkodás!

Köszönjük a támogatást, a biztatást!

Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel SOHASE !!!