DOVASE ATLÉTA ÉVZÁRÓ – ünnepélyes – felemelő – megható –

A Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület 2018. január 12-én rendezte meg immár szokásos évzáró – évnyitó ünnepségét.

Ünnepélyes volt, hiszen a Dombóvári Közösségi Központ (régi mozi) méltó helyszíne az ilyen jellegű rendezvényeknek. Szépen előkészített terem, profi hangosítás, vetítési lehetőség – ünneplőbe öltözött atléták, szülők, nagyszülők népesítették be a nagytermet. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere és Jászberényi Péter, az egyesület tiszteletbeli elnöke is. Ingula Tamás az egyesület elnöke értékelte röviden a 2017-es évet, megköszönte minden érintettnek, támogatónak a segítségét.  Utána Dombóvár polgármestere kért szót, köszöntötte a jelenlévőket, s köszönte meg a szép eredményeket.  Vázolta az elkészült, sportot segítő létesítmények készültségi szintjét és a további közeli terveket, s egyben további támogatásáról biztosította az atlétákat. A DOVASE elnöke tájékoztatást adott a megújult egyesületi honlapról, s biztatott mindenkit használatára:  www.dovase.hu

Felemelő volt, hiszen a legjobban teljesítő sportolók névre szóló, stilizált serleget vehettek át kiemelkedő eredményeikért: Papp Bence, Farkas Bence, Berényi Natália, Göblyös  Csenge, Esküdt Luca,Sarkadi Dorka, Szalay Máté, Beke Zsanett,Tóth Virág, Strijk Johanna, Esküdt Mihály, Strijk Vince, Tamás Zsófia, Tóth Lili Anna. Ők az országos versenyeken, bajnokságokon, nemzetközi versenyeken öregbítették Dombóvár és a DOVASE hírnevét.

Minden atléta egyesületi emblémázott sportmezt és egy egyesületi logóval ellátott hűtő mágnest kapott ajándékba.

Tiszteletükre a Budapesten zenei tanulmányokat folytató volt atlétánk, Sallai Barnabás  trombitázott – nagyszerűen!

Megható volt – mert az egyesület vezetése, valamennyi atlétája, e rendezvényen köszönt el legeredményesebb sportolójától, TÓTH LILI ANNÁTÓL. Ingula Tamás Elnök Úr egy jelképes ajándék átadása mellett köszönte meg az eredményeket, a példamutatást, s azzal kívánt további sok sikert, hogy a „DOVASE mindig visszavár, akár csak egy edzésre, akár egy beszélgetésre!”…. Néhány perces fénykép és videó összeállítás idézte fel Lili Anna eddigi pályafutásának legemlékezetesebb jeleneteit a 2006-os szilveszteri futástól – Hollandián, Azerbajdzsánon, Kínán, Kolumbián, Lengyelországon, Olaszországon át – a 2017 decemberi szlovákiai mezei EB ezüstérméig …

Tóth Lili Anna elbúcsúzott: köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette sportolóvá válását. Megható sorai könnyeket csalt a jelenlévők szemében, a kis atlétáink „tátott szájjal”, a nagyobbak óriás figyelemmel hallgatták PÉLDAKÉPÜK szavait. Lili felidézte, az elmúlt 10 évet. Elmesélte, hogyan indult a pályafutása, milyen megpróbáltatások kísérték végig… és azt, hogy az edzője Gazsi bácsi mindig ott volt mellette örömben, bánatban, sikerben, kudarcban….és azt, hogy „ a végén a győztes az lesz, akinek a legnagyobb a szíve…” Büszke arra, hogy Dombóváron sportolhatott, s vált élsportolóvá. Boldog, hogy családja, tanárai, atlétatársai, edzője segítették, hittek benne. Bízik abban, hogy egyetemi tanulmányai mellett (a CORVINUS egyetem nappali tagozatos hallgatója) is képes lesz eredményesen atletizálni.

Az ünnepség az immár hagyományos süti partival ért véget.