Aranyérem Kaposváron

KAPOSVÁR, 2021.10.09.

Sport XXI. program pályaverseny II. forduló Dél-dúnántúli régió

Barátságtalan, csípős hideg fogadta U12-es csapatunkat Kaposváron.  Már nagyon vártuk a versenyt, hetek óta szorgalmasan készültünk az ügyességi és futószámokra. Két nyolc fős csapattal neveztünk, de sajnos betegség és egyébb akadályok miatt elfogytunk…így “A” csapatunk mellett a “B” csapatunk kiegészült a KASI fél csapatával.

8 dél-dunántúli csapat mérte össze ügyességét, gyorsaságát, kitartását: KASI A-B, Szekszárdi Sportközpont , Bólyi SE A-B, Mohácsi TE, Bonyhádi AC és a DOVASE.

60 méteres síkfutással kezdtük a versenyt, majd a nagy kedvencünk a helyből ötösugrás következett. Óriási előnyt is szereztünk mert, Horváth Ábelnek sikerült a maximális 20 pontot megugrani és a többiek Lakatos Lamm Lea, Gál Zsófi, Zsák Lili, Deli Dominik is 10 méter környékén ugrottak.  Ezután alakalmunk volt egy kis melegedésre, szusszanásra, koncentrálásra (bevonultunk a KASI öltözőjébe) a diszkoszvetés, és a 8X50méteres váltó és az izgalmas 1200 méteresakadályfutás előtt.  Összességében mind az 5 versenyszámban a DOVASE “A” csapata bizonyult a legjobbnak, így a dobogó legfelső fokára állhattak atlétáink. A másik csapatokban szereplő atléták is óriási dícséretet érdemelnek, hiszen becsülettel végigcsinálták a versenyt és közülük még sokan jövőre is ebben a korosztályban versenyeznek. Lesz alkalom a bizonyításra.

Eredmények:

  1. DOVASE “A” : 308 pont: Horváth Ábel  48 pont, Deli Dominik 41 pont, Baranyai Martin 33 pont, Lengyel Ádám 38 pont, Gál Zsófia 34 pont, Zsák Liliána 33 pont, Lakatos Lamm Lea 40 pont, Mati Borbála 28 pont
  2. KASI 299 pont
  3. BÓLYI SE “A” 277 pont
  4. Szekszárdi Sportközpont “A” 226 pont
  5. Bólyi SE “B” 190 pont
  6. Mohácsi TE 166 pont
  7. KASI-DOVASE “B” 1 66 pont Viszlaczky Bence 27 pont, Szabotin Soma 26 pont, Földi Zsombor 12 pont, Iberhardt Izabella 13 pont.
  8. AC Bonyhád
  9. Szekszárd SK- DOVASE Fajcsi Bálint 11pont, Naszvadi Boldizsár 10 pont.

 

Az aranyéremért és a sportszerű versenyzésért a jutalom süti járt mindenkinek.

EREDMÉNYEK

Gratulálok! Folytatjuk Zamárdiban a mezei futóversennyel.

A gyermekeket felkészítették: Fazekas Gáspár, Lakatos Lamm Viktória, Halmainé Horváth Katalin edzők.

HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!