50 éves Dombóvár

2020.09.04. DOMBÓVÁR

Atléták is elismerésben részesültek

A múlt felidézésével kezdődött az ünnepi gála városunkban. Egy ötven évvel ezelőtt készült rádiós hangfelvételt olvasott fel id. Dr. Lomnici Zoltán a legfelsőbb bíróság volt elnöke.

Több rangos vendég fogadta el a jubileumi ünnepségre Pintér Szilárd polgármester meghívását. Dr. Orbán Balázs a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlés képviselője, valamint Dombóvárral ünnepelt Fehérvári Tamás a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Orbán Attila alelnök, és dr. Baranyai Eszter főjegyző asszony.

Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő – testülete a város társadalmi, tudományos, kulturális, művészeti, közoktatási, sport- és gazdasági életében elért kimagasló érdemek, és rangos életművek elismerésére városi kitüntető díjakat alapított. Az elismeréseket minden évben az ünnepi gálán, a város születésnapján vehetik át az arra érdemesek.

Örömmel tölt el bennünket, hogy egyesületünk jelenlegi és volt sportolóját is a díjazottak közt találhatjuk .

Buzánszky Jenő-díjban részesült Farkas Bence a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégium tanulója. Sprinterként sikereivel már nem kevés dicsőséget szerzett egyesületének, iskolájának és a városnak. Többek között 2018. októberében Buenos Aires-ben rendezett Ifjúsági Olimpián 36 éves országos ifjúsági csúcsot döntötte meg.(21,25mp)

Ambrus Sándor-díjat kapott Bíró Dávid, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium rendkívül sokoldalú és tehetséges tanulója. A tanulás mellett a sportot és a zenét sem hanyagolja. Atletizál, a sportágban országos diákolimpiai helyezésekkel rendelkezik. Kiválóan játszik vadászkürtön.

Gratulálunk fiuk!

Ezúton gratulálunk Minden kitüntetettnek, különösen kiemelt támogatónknak az Agrár-Béta Kft. ügyvezetőjének Molnár Istvánnak a díszpolgári címhez, valamint a többi sportoló elismeréséhez — Buzánszky Jenő-díjas – Halmai Petra úszónak, Dombóvár elismerő díszjelvényt kapó – Szabó Csaba karateedző, a Dombóvári Karatesuli Egyesület elnökének és a Dombóvár Elismert Közössége díjat kapó Dombóvári Kosárlabda Sulinak)

Hajrá, gyerünk DOVASE, nem adjuk fel SOHASE!!!