Dél-Dunántúl Regionális Gyermekbajnokság — Egyéni pályabajnokság, 2.forduló

SZEKSZÁRD, 2021.09.23.

3 a magyar igazság

Egyesületünk 17 kis atlétával utazott Szekszárdra, a Sport XXI. program soron következő versenyére. Szép őszi idő fogadott minket. A helyszín nekünk már megszokott, jó bevált és a szervezés is ismét szupernek bizonyult. Gyors, pörgős lebonyolítás, változatos, a gyermekek számára élményekkel teli délután volt.

Újdonságokkal is találkozhattunk.  Öt versenyszámban tesztelhették magukat a szakosztályok által benevezett U12-es korosztályú atléták: 20 méteres futás fotocellával, Cooper-teszt, helyből ötösugrás, katapult ( medicinlabda dobás fej felett hátra) és rúdugrás távolságra.

A legnépszerűbb versenyszám a 20 méteres futás volt fotocellával. A rendező Szekszárdi Sportközpont Nkft. kijelzőt is biztosított az időmérő-szerkezethez, így mindenki láthatta azonnal az időeredményét. Három próbálkozása volt mindenkinek, és a legjobbat vettük figyelembe. A Cooper-teszt is nagyon izgalmas volt, a végén komoly hajrákat vágtak ki az atlétapalánták, és csupán méterek döntöttek a helyezések között. A helyből ötösugrás fontos, hiszen a 2010-eseknek jövőre U14-ben ez már egy potenciális versenyszám. A katapult egy jól ismert felmérési forma, a rúdugrás távolságra pedig érdekességként került a kiírásba.

3 aranyérmet, 3 ezüst érmet és 3 bronzérmet szereztek lelkes kis sportolóink.

Felkészítők: Fazekas Gáspár, Halmainé Horváth Katalin, Lakatos Lamm Viktória

Részletes eredmények itt

HAJRÁ, GYERÜNK  DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!!!