Érem szüret Szekszárdon a regionális versenyen

SZEKSZÁRD, 2020.10.08.

11 érmet szereztek a kicsik a regionális pályaversenyen

Szeles idő fogadta atlétáinkat, a Dél-dunántúli regionális pályaversenyen Szekszárdon.
A délutáni programot a legkisebbek kezdték. 15 csapat, mintegy 150 kölyökatlétája mérte össze erejét és ügyességét a távolugrásban, sprint-gátfutásban, vortex labda hajításban, forma 1-es pályán és állóképességi futásban.  U9-es csapatunkat (2011-12-ben születettek) a dombóvári és környékbeli általános iskolák Kölyökatléta csoportjaiból válogattuk össze. A fiúk és lányok nagyon ügyesen szerepeltek. Az öt versenyszám,  csapatonkénti összesítésében, a legjobbak között emelték ki a DOVASE kölyökatléta csapatát is. A jövő kis bajnokai örömmel vették át a Kölyökatlétika feliratos tornazsákot és matricát.

A csapat tagjai: Baranyai Martin, Deli Dorina (Kaposszekcsői Általános Iskola), Horváth Eszter, Pávkovits András, Naszvadi Boldizsár, Lengyel Ádám (Szent Orsolya Általános Iskola), Polgár Bence (József Attila Általános Iskola)

Részletes eredmények

A nagyobbak U11-es és U13-as egyéni versenyében 20 atlétánkat neveztük kétféle versenyszámban. Izgalmas, szeles verseny volt, sok új egyéni csúccsal szépen csillogó érmekkel. Öröm volt látni a fiatalok lelkesedését, sportszerű versenyzését, egymás biztatását.

A 2008-as atlétáink közül kiemelném Müller Botondot, aki távolugrásban ezüst és 600 méteres síkfutásban aranyérmet szerzett. Valamint Éva Nikolettát és Fónai Rebekát, akik a 60 méteres síkfutás döntőjébe jutottak és ott az 5. illetve 7. helyet szerezték meg. Niki a leány kislabdahajításban ezüstérmet szerzett 36,7 méteres dobásával. Továbbá Tóth Anna is megvillantotta tehetségét, aki óriási lelkesedéssel a 600 méteres síkfutásban ezüst érmet szerzett.

A 2009-es atlétáink közül kiemelném, távolugrásban, az igen népes  (17 induló)  mezőnyben, Lakatos Lamm Bencét, aki 428 cm-es ugrásával magabiztosan győzött és a 60 méteres síkfutás döntőjében, 8,77 mp-es eredményével a dobogó legfelső fokára állhatott.  Kislabdahajításban, Tobler Péter ügyeskedett, aki 37 méteres dobásával ezüst érmet szerzett. Mándli Zétény atlétánk, 60 méteren bronzérmes lett és távolugrásban 7.. helyen végzett. Dicséretet érdemel Szabó Milán is, aki távolugrásban, 600 méteres síkfutásban is negyedik lett, valamint Kőszegi Kitti, aki bejutott a 60 méteres síkfutás döntőjébe, valamint Nagy Fruzsina aki a 600 méteres síkfutásban a dobogó második fokára állhatott és Horváth Dórival bejutottak a távolugrás döntőjébe.

A 2010-ben született atlétáinkat azért neveztük, hogy gyakoroljanak, tapasztalatot szerezzenek – mivel ők számítottak a legfiatalabbaknak, és eredményeik a 2009-ben születettekkel együtt lett értékelve. A jövőt tekintve igen biztató eredmények születtek. Nagyon nagy dicséretet érdemel Horváth Ábel, aki a 2009-es fiúk mezőnyében a távolugrás döntőjébe jutott és ott a 373 cm-es ugrásával a 6. helyet szerezte meg. Ugyancsak óriásit villantott, Deli Dominik, aki a 600 méteres síkfutásban bronzérmet szerzett és kislabdahajításban épphogy lecsúszott a dobogóról, negyedik lett. Valamint Gál Zsófi, aki ugyancsak a nagyok között bejutott a távolugrás döntőjébe és 356 centiméterrel 8. lett.

Részletes eredmények

📸📸MÉG TÖBB KÉP 📸📸

A tehetség mellett elengedhetetlen a gyermekek pozitív hozzáállása, az akarat és a  szorgalmas munka! Ezek a gyermekek iskolai tanulmányaik és külön programjaik mellett hetente háromszor minden edzésen részt vesznek, gyakorolnak! Óriási dicséret mindenkinek!
Büszkék vagyunk rátok!

Atlétákat felkészítették: Tarr Imre, Fazekas Gáspár, Halmainé Horváth Katalin, Lakatos Lamm Viktória edzők.

Gratuláluk mindenkinek, szülőknek köszönjük a támogatást, szurkolást!

Folytatás az év utolsó szabadtéri versenyével Zamárdiban, október 20.-án, a régiós mezei versennyel 1200m és 1600m-en.

HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!!!