Sprinter, ugró-dobó szakág


névsor

Bevezetés

Az egyesület megalapítása óta folyamatosan versenyeztet ebből a szakágból is sportolókat. Körülményeink meghatározták, hogy elsősorban a sprinter (futó) számokban elért eredményekkel – hol kimagaslóbb, hol szerényebb – számoljon a város, a szakmai szövetség, valamint az egyesület vezetése. Az elmúlt évtizedekben körülményeink szerényen, de folyamatosan fejlődtek. Ezzel együtt emelkedett a csoportban edző sportolók száma és minőségi munkája, valamint eredményessége is.

Edző: Tarr Imre

Testnevelő – edző a Dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpont nyugdíjas pedagógusa. A vágta-ugrószámokkal foglalkozik. Nagy szerepe van abban, hogy ez az iskola adja az egyesületnél sportolók zömét. Az iskola testnevelés tagozatos intézmény, s évtizedek óta meghatározó az iskolák közötti atlétikai versenyeken. Minden évben több diák is országos diákolimpiai, vagy szövetségi verseny dobogósa.

Sprinter, ugró-dobó szakág:

15-18 fő létszámú, heti 5 alkalommal edz a Szuhay Sportcentrumban rendelkezésünkre álló 400 m-es salakos futópályán, valamint a Szigeterdőben idén felavatott 600 m-es rekortán futókörön. A szabadtéri edzések mellett a téli időszakban a Szent Orsolya Iskolaközpont tornatermében tartja foglalkozásait novembertől április közepéig. Fontos szerep jut a kiegészítő edzés feladatok elvégeztetésére is. (streching, gyógytorna, red-cord, TRX gyakorlatok, köredzéses erősítés stb.)

Cél: Az itt sportoló atléták felkészítése a megyei- és országos versenyekre, minél jobb eredmények elérésével. Alapvetésként el kell fogadni, hogy nem minden edzésre járó atléta elsődleges életcélja az élsport. Jó közösség kiépítéséhez azonban szükség van minden sportolni akaróra. Ebben a csoportban is ezt próbáljuk megvalósítani úgy, hogy az eredményre törekvők is maximálisan érvényesülni tudjanak. Már több lakalommal kerültek ki korosztályos válogatottak a csoportból.

Felszerelés és eszközellátottság:

Ezen a téren léptünk az elmúlt 3-4 évben a legjelentősebben előre. Medicinlabdákat, kézi súlyzókat, ugráló köteleket, gimnasztika labdákat és dyner párnákat, jumpereket, trambulinokat vásároltunk, melyek ugrásszerűen javították az edzések változatosabbá tételét. 2017.évben elkészült a Szigeterdőbe megálmodott 600 m-es műanyag futókör, ami minőségi ugrást jelent a város atlétikájának. Ezen kívül rendelkezésükre áll a 400 m-es salakos borítású futókör, távol-ugró nekifutó rekortán borítással két leérkező hellyel, 1 magasugró és 1 gerelyhajító hely gumilapos borítással, diszkoszvető és súlylökő kör. A szabadtéri létesítmények alapjaiban kielégítik egyesületünk jelenlegi igényeit.

Ugyancsak bővítettük az egyéni sportfelszerelések listáját: melegítők, széldzsekik, általános és speciális szöges cipők kerültek beszerzésre, egységes pólókat készíttettünk nemcsak a versenyző, hanem a gyermek korosztálynak is. Az egységes megjelenés lehetősége többet jelentett, mint gondolnánk: tanítványaink büszkén viselik az egyesület logójával ellátott felszereléseket. Örülnek, hogy a csapathoz tartoznak.

Kiemelkedő teljesítmények:

Az elmúlt időszakban, több alkalommal kerültek ki korosztályos válogatottak a csoportból.

Az átlagnál eredményesebb versenyzők (2017): Papp Bence (junior korú), Göblyös Csenge és Berényi Natália (Ifjúsági ) Farkas Bence, Kardos Bálint (serdülő)


"HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!"