Sport XXI


névsor

(Előkészítő csoport)

Bevezetés

Egyesületünk hangsúlyozottan utánpótlás nevelő egyesület. Sportolóink legfeljebb a középfokú tanulmányaik befejezéséig maradnak a városban, illetve egyesületünknél. Éppen a fentiek miatt kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a legkisebbekkel kiemelten, szervezetten foglalkozzunk. Nagy segítséget jelent ebben a SPORT XXI. és Kölyök Atlétikai Program.

Edző: Halmainé Horváth Katalin

Idéntől atlétika edzőként viszi a korosztály döntő többségét. Meghatározó szerepe van abban, hogy egyesületünk „Kölyök atlétikai és SPORT XXI. Programja” életképes és eredményes. A gyerekek szívesen vesznek részt foglalkozásokon. Heti edzésszáma 3 alkalom.

A stabil létszámú előkészítő csoport heti 3 edzéssel veszi ki részét az egyesület életében.

SZERVEZETI FELÉPÍTÉS

Indítása óta részt veszünk a SPORT XXI. versenyrendszerében. Előtte is tudatosan kerestük mindazon megmérettetési lehetőségeket, ahol a versenyző korosztály alattiak (12 évesek és fiatalabbak) részére írtak ki programokat, versenyeket. Fokozottan figyeltünk, – ez jelenleg is így van – a körzeti, megyei diákolimpiai versenyekre, az ott résztvevőkre. Alkalmanként jelezzük az iskoláknak, hogy tanulójuk nálunk atletizál, ezért mindenképpen nevezzék be a diákolimpiai eseményekre. Mivel kis egyesület vagyunk, ezért mindhárom egyesületi edző foglalkozik gyermek korosztályú versenyzőkkel is.

Fő célkitűzés az alapvető atlétikai mozgások játékos módon történő megtanítása, megismertetése. A SPORT XXI. Program versenyei előtt mindhárom csoportba járó kicsik részt vesznek közös edzéseken. Ekkor a csapatösszeállítások, váltások gyakorlása a fontos. Edzőink odafigyelnek arra, hogy ne mindig csak a legjobbak kerüljenek egy csapatba, s legyen sikerélménye a kevésbé ügyes, később érő sportolónak is. Ebben a korban sok gyerek próbál ki párhuzamosan több sportágat is. Ez nálunk is így van. Mi erre bátorítjuk is a gyerekeket, szülőket. Tapasztalatunk az, hogy ebben az esetben gyakran választják a későbbiekben az atlétikát. Az sem gond, ha más sportágat választanak. Az atlétikát gyakran alapsportágnak nevezik. Ebben az esetben mi megfelelünk ennek.

Az elmúlt években minden esetben legalább 5-6 csapattal vettünk részt a SPORT XXI. versenyein. 2017-ben az U-11 és az U-13 korosztályban is minimum hasonló létszámot tervezünk.

A versenyrendszer régiónkban alapvetően 7 versenyre épít. Télen 2 fedett pályás, ősszel-tavasszal 1-1 mezei, nyár elején és ősszel 1-1 pályaversenyen vesznek részt 8 fős csapataink. Ehhez szorosan kapcsolódik a korosztályok egyéni versenye. A január-februári időszakban a Bonyhádi AC további fedett pályás versenyeket is rendez a korosztálynak.

A március-április hónapokban megrendezésre kerülő országos mezei Liga fordulókon a rendező egyesületek szívesen szerveznek korosztályos futamokat. Legszorgalmasabb sportolóinkat e versenyeken jutalomból elindítjuk, így is motiválva őket. A diákolimpiai versenyekkel együtt válik egésszé az U-11- és U 13 korosztály versenyzése. Az U-11-et regisztráljuk, az U-13–as korosztályban szereplőket pedig már leigazoljuk rendszerünkben.


"HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!"